Besigtigelse af FCM'S banevarme

Hos Thy Lækagesporing kommer vi af og til forbi nogle spændende adresser i Jylland. I 2021 var vi på besøg hos Ulvene fra Midtjylland.

 

Besigtigelse af FCM'S banevarme

FC Midtjyllands baneansvarlig havde en mistanke om en mulig rørskade i banevarmen på MCH Arena i Herning. Hjemmebanen skulle efter sæsons sidste kamp mod AGF have et nyt græstæppe, grundet de mange kampe i både superligaen og Champions League gruppespillet i 20/21 sæsonen. I den forbindelse blev vi tilkaldt for at lave en forundersøgelse på banevarmen, nu når græstæppet alligevel skulle af.

 

Vanskelig opgave

Når vi laver en forundersøgelse, er det for at finde ud af om der ren faktisk er tale om en rørskade og hvor stor rørskaden evt. måtte være. I dette tilfælde var der tale om rigtig mange meter rør, da varmerørene lægger på tværs af banen med kun 30 cm mellemrum til hinanden. Fodboldbanen måler 105 x 68 m, og hvis man begynder at regne på det, betyder det at der brugt ca. små 24 km rør til banevarmen.

De mange meter varmerør gjorde det vanskeligt at bruge vores normale metoder, derfor måtte vi tage alternative metoder i brug.

Efter kort tid fandt vi frem til det sted, hvor der var størst sandsynlighed for, at rørskaden evt. kunne være, men da den store gravmaskine fik gravet ned til varmerørene, var der ingen tydelige tegn på en lækage.

Vi kunne derfor konkludere, at rørskaden er ikke er stor nok til at blive fundet endnu, og derfor blev det nye græstæppe lagt på dagen efter.

Drone hjalp med lækagesporingen

15 februar 2023

Vi har haft vores drone i luften over Saltum. Her skulle vi hjælpe fjernvarmeværket med at finde lækager på deres ledningsnet.

Rul til toppen